Publicatie Luchtdicht Bouwen 2

Generieke Poortinstructie (GPI)

Per 1 april 2019 moet iedereen die werkzaamheden verricht op bouwprojecten een basisinstructie hebben gevolgd. Deze standaard heet de Generieke Poortinstructie (GPl). Deze is vanaf dan verplicht op alle bouwprojecten van de deelnemende partijen aan de Governance Code Bouw. Een aantal organisaties accepteert deze veiligheidsinstructie nu al om toegang te krijgen tot de bouwplaats. Het initiatief voor de GPI werd eind vorig jaar door de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVidB) gestart en richt zich op het verhogen en stimuleren van veiligheid en veilig gedrag op bouwplaatsen. Sindsdien hebben steeds meer organisaties zich aangesloten bij de Governance Code. De GPI vergroot de veiligheid op de bouwplaats en voorkomt dat medewerkers en leveranciers die op bouwplaatsen van verschillende hoofdaannemers komen, steeds een andere poortinstructie moeten volgen voor zij aan het werk kunnen.

Hoe werkt het?
Om de GPI te halen, moeten modules worden gevolgd en vervolgens worden getoetst. Hiervoor kan men terecht op www.gpi.nu (link: https://gpi.explainsafe.nl/home). Men kan dit doen vanaf een eigen werkplek, thuis of zelfs op een mobiele telefoon. Wanneer de GPI is gevolgd en behaald, geldt deze één jaar. Het betekent dat medewerkers met de poortinstructie op alle bouwplaatsen van bij de Governance Code aangesloten bouw- en installatiebedrijven terecht kunnen. Om de GPI te kunnen doorlopen en het certificaat te halen, heeft u een inlogcode nodig. Deze kunt u opvragen via de GPI-website.

Contact

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Koninklijke Metaalunie
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

M: dumebodws@metaalunie.nl
T: 030 - 605 33 44

Postadres:
Koninklijke Metaalunie Dumebo DWS
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

Privacy- en cookieverklaring

Wij maken u er op attent dat wij de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en eventueel nog zult verstrekken, zullen verwerken zoals wij in onze privacy verklaring hebben omschreven.

Wij verwijzen u graag naar onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.

dumebo dws logo
koninklijke metaalunie logo
Recent Posts
Neem met ons contact op

We zijn niet in de buurt op dit moment. Maar u kunt ons een email sturen en we komen zo snel mogelijk terug.

Not readable? Change text. captcha txt
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.