Nieuwe op- en afbouwinstructies rolsteigers per 1 januari 2018 verplicht

De Inspectie van SZW stelt dat het valgevaar in de bouw nog steeds onacceptabel hoog is. Gemiddeld komen er 1 tot 2 mensen per jaar om bij het werken met een rolsteiger en hebben gemiddeld 4 personen blijvend letsel.

De inspectie van SZW heeft de handhaving op het gebied van werken op hoogte verscherpt. Indien men constateert dat bedrijven zich niet aan de regels houden wordt er een boete gegeven.

Er heeft een gesprek plaatsgevonden met Aboma Keboma waarin DDWS de wens heeft neergelegd de rolsteiger op een afstand van maximaal 30 cm van de gesloten gevel te kunnen plaatsen en bij een dichte gevel de mogelijkheid te hebben vrij te kunnen werken zonder last te hebben van een diagonale stabiliteitsbalk. Deze diagonale stabiliteitsbalken zijn noodzakelijk voor de stabiliteit van de rolsteiger. Het is de bedoeling om in gesprek te gaan met diverse producenten teneinde na te gaan of de stabiliteit kan worden gewaarborgd op een wijze dat de diagonaal werkzaamheden niet belemmerd.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 24 november is het besluit genomen ruimte in de begroting op te nemen om dit project in samenwerking met Aboma Kemboma uit te kunnen voeren.

Contact

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Koninklijke Metaalunie
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

M: dumebodws@metaalunie.nl
T: 030 - 605 33 44

Postadres:
Koninklijke Metaalunie Dumebo DWS
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

Privacy- en cookieverklaring

Wij maken u er op attent dat wij de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en eventueel nog zult verstrekken, zullen verwerken zoals wij in onze privacy verklaring hebben omschreven.

Wij verwijzen u graag naar onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.

dumebo dws logo
koninklijke metaalunie logo
Recent Posts
Neem met ons contact op

We zijn niet in de buurt op dit moment. Maar u kunt ons een email sturen en we komen zo snel mogelijk terug.

Not readable? Change text. captcha txt
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.
IMd