Indrukwekkend felsdak voor Paviljoen Scheveningen
genomineerd voor ‘Dak van het jaar 2020’

Opdrachtgever: J.P. van Eesteren
Architect: Wim de Bruijn Stedenbouw & Architectuur
Montagebedrijf: Felspartners B.V.

Aan het einde van de Noordboulevard in Scheveningen, letterlijk op het strand, is een nieuw paviljoen verrezen. Op basis van een draadmodel van Wim de Bruijn Stedenbouw & Architectuur heeft Felspartners een indrukwekkend aluminium felsdak gerealiseerd in een vorm die aanvankelijk niet voor mogelijk leek. Geestelijk vader van het ontwerp van het nieuwe paviljoen is Wim de Bruijn. “Het paviljoen vormt de bekroning van de nieuwe Boulevard van Scheveningen en verbeeldt de toekomst met haar iconische verschijningsvorm. Het gebouw combineert de elegante gebogen vormen van de Moralesboulevard met de golven van de zee en de schelpen op het strand, verstild en bevroren in een witte compositie van staal en glas.” Voor het ontwerp van het gebogen dak is een bijzondere methodiek gehanteerd. “De Bruijn heeft een laken als het ware over de plattegrond van het paviljoen gedrapeerd. Dat resulteerde in een niet bestaande vorm,” concludeert Jan Brinkman van Felspartners. Lees verder…

Contact

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Koninklijke Metaalunie
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

M: dumebodws@metaalunie.nl
T: 030 - 605 33 44

Postadres:
Koninklijke Metaalunie Dumebo DWS
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

Privacy- en cookieverklaring

Wij maken u er op attent dat wij de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en eventueel nog zult verstrekken, zullen verwerken zoals wij in onze privacy verklaring hebben omschreven.

Wij verwijzen u graag naar onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.

dumebo dws logo
koninklijke metaalunie logo
Related Projects
Neem met ons contact op

We zijn niet in de buurt op dit moment. Maar u kunt ons een email sturen en we komen zo snel mogelijk terug.

Not readable? Change text. captcha txt
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.